nlvlag vlag   DV Dortmund 24 juli 2016

DV-DORTMUND CAC-SIEGERSHAU 2016

.

Zondag vroeg vertrokken we naar Dortmund. Autos vol geladen, honden, tenten, stoelen alles mee, want we gaan onze honden tentoonstellen in Duitsland, ondertussen maken we er natuurlijk een gezellig dagje uit van. 


Russkaja Mechta met keurmeester Erika Szokol en voorzitter DV Dortmund Kai Fischer                                        

Met het weer waren we gezegend , het was zeker zonnig en warm,  een grote tent mee voor het gemak voor hond en mens. De keuringen werden uitgevoerd door de zeer gewaardeerde ras-spesialiste Erika Szokol uit Hungarije. Z e is fokker van de Tahi-Reme kennel. Het is natuurlijk altijd spannend , al heb je goede honden en je wilt natuurlijk winnen maar in de ring moet het ook nog uitwerken. Naast goed en mooi zijn, moeten de honden goed getraind zijn om het mooiste van zichzelf te kunnen tonen, dus showen en lopen. Als je het voor het eerst doet dan lijkt (en is) het een zware klus. En dat was het voor Alisia met Russkaja Mechta Woin Warjag (Wangan).  Maar goed geoefend en goed gedaan , alle inspanningen en zenuwen waren beloond ze mogen naar de eerste plaats.  Wangan werd Beste Jeugd Reu. En in de verdere selectie was Wangan derde in de nominatie voor de beste reu.

De andere junior deelnemer is de 16 maanden oude Russkaja Mechta Vici Victoria. Deze werd voorgebracht door Petrit en ook een mooie eerste plaats en Beste Jeugd Teef. Mijn complimenten, jullie hebben het ontzettend goed gedaan !  

De zeer ervarene Russkaja Mechta Surpriz Solntse wist weer te spetteren in de ring en wordt graag gekozen door de keurmeesters, door haar charismatische verschijning en natuurlijk het goede type en harmonische bouw. Ze steelde deze keer dus ook weer de show en werd gekozen als Beste van de Show BOB en CAC.  Russkaja Mechta Mera Madera  moeder van Solntse, was de  eerste in de  kampioens klasse en werd Reserve Beste Teef Res.CAC. Zeer emotioneel en rakend was de keuring van ons veteraantje Russkaja Mechta Forsunka Feja of thuis genoemd Alani, onder grote applaus rende onze bijna 10 jaar oude granny door de ring. Ze werd Beste  Veteraan teef.  

Met 4 honden stonden we voor de fokkerij klasse en de Beste Zuchtgruppe. Deze  bokaal mogen we ook in ontvangst nemen, daar ben je als fokker ook bijzonder trots op. Een mooie dag met mooie resultaten en veel leuke gesprekken. De auto vol bekers terug naar huis.


RM Surpriz Soltnse

RM Vici Victoria


RM Woin Wariag
 


bezoek facebook


Agenda's

» Show Netherlands 2020
Dutch all breed show agenda
by Raad van Beheer

» Show FCI
from Federation Cynologique International

» Show Belgium
from St. Hubertus

» Voorlopig DVIN
Dobermann Vrienden in Nederland

» VDH Duitsland
Verband Deutsche Hunde


binnenkort nieuwe Nederlandse vertaling


advertentie

 

Belangrijk te weten:

NIEUWE DOBERMANN STANDAARD
No more cropped an docked dogs under the FCI-standard

VERPLICHTE REGISTRATIE VAN HONDEN IN NEDERLAND
Nu verplichte registratie in overheids-hondendatabase
(registreren=beheren)