november 2020
nlvlag
 • Russkaja Mechta Charm Chayana
  Ogen: PHTVL/PHPV - vrij
 • Smart Wood Hills Hya Russkaja Mechta
  Ogen: PHTVL/PHPV - vrij / Heupen: HD - A / Bloedstolling: vWD - N/N - vrij /
  Cardio: ECHO & 24uur Holter - 0 VEC - DCM afwezig (5 nov. 2020) (dr. N. Beijerink)
 • Russkaja Mechta Zara Zarina
  Cardio: ECHO & 24uur Holter - 0 VEC - DCM afwezig (17 nov 2020) (dr. H. van Meeuwen)
 • Russkaja Mechta Vici Victoria
  Cardio: ECHO & 24uur Holter - 0 VEC - DCM afwezig (21 noov. 2020) (dr. N. Beijerink)

nlvlag VKK Mondkapje 1 november 2020

VKK 95 jaar
2 mei 1925 - 2 mei 2020
De VKK (Vereniging van Keurmeesters op Kynologisch gebied) viert dit jaar het 95 jarig bestaan. Wat een mooi Jubileumjaar had het moeten worden voor de VKK … maar alles pakte anders uit. Geen tentoonstellingen, of klubmatches, geen evenementen, geen bijeenkomsten, er valt flink wat weg… toch De aangesloten keurmeesters kregen via de post een actueel geschenk. Bedankt VKK het is zeker gewaardeerd.

 
  26/27 september 2020
nlvlag vlag Maastricht, Internationale CAC, CACIB
 
dobermann

Maastricht, Zaterdag 26 september 2020, Keurmeester: Mevr. Dagmar Klein (D)
BOB CAC CACIB Russkaja Mechta Hertog Harkan
Res. CAC, Res. CACIB Russkaja Mechta Dona Darona

De eerste dag van de tweedaagse Maastricht show zit erop. Ja, de eerste indoor show in Nederland sinds mensenheugnis heeft onder stricte coronaregels plaats gevonden. het kon dus echt en het was met de getoonde discipline van de aanwezigen en de juiste maatregelen van de organisatie een succes.
En nu naar de zondag, veel plezier.

Maastricht, Zondag 27 september 2020, Keurmeester: Mevr. Nadjia Timmermans-Kadenko
BOB CAC CACIB Russkaja Mechta Hertog Harkan
Res. CAC, Res. CACIB Russkaja Mechta Dona Darona
Res. CAC, Res. CACIB Russkaja Mechta Azart

Zondag, de tweede dag van de tweedaagse Maastricht show, is ook voorbij.

Hopelijk hebben er geen besmettingen plaats gevonden. Er is in ieder geval flink rekening gehouden met corona.
Met de komst van corona waren geruime tijd alle evenementen in Nederland afgelast. De organisatie van de show Maastricht heeft een spannende tijd achter de rug. De Honden show mocht doorgaan pas na een zevende eindelijk goedgekeurd COVID19 veiligheidsplan. Het volgende probleem waren de keurmeesters die zich afmeldden of niet mochten komen. Zo werd ik gevraagd om mijn collega’s te vervangen en te komen keuren, Ja natuurlijk wilde ik de organisatie helpen waar ik kon. Tot het laatste moment was het spannend of het door zou gaan en wat de lijst van rassen die ik zou keuren uiteindelijk zou worden. Zondag mocht ik dus de dobermann keuring verrichten, en zaterdag werden de dobermanns gekeurd door Dagmar Klein.
Op de zondag waren er meer honden aanwezig en dat was duidelijk te merken aan de grotere opwinding bij de deelnemers. En natuurlijk werden de keuringen van de dobermans aandachtig en kritisch gevolgd door de gedelegeerde (van de Raad) en het welzijnsteam wat betreft "double handling" en de "ban op de strakke lijnen". Zeker na de kritiek daarover tijdens de KCM was het voor mij ook zeer belangrijk om te laten zien dat het met hangende lijnen ook kan. Op verzoek van de ringmeester werden honden met niet strakke lijnen voorgebracht. Dus geen kritiek deze keer. Mijn complimenten aan de handlers voor jullie medewerking, het is soms best lastig om temperamentvolle honden goed in het gareel te houden. Alle honden waren goed voorgebracht en de resultaten van de keuring kunnen jullie hier lezen.

Het resultaat van mijn keuringen was niet veel anders dan die van mijn collega van zaterdag, En de winnaars van beide dagen waren hetzelfde. Dat is niet verbazingwekkend omdat we een standaard hebben en op zelfde manier tot onze afwegingen komen.
De Beste jeugd hond was een teef van een aantrekkelijk type van goede maat, met mooi hoofd waar de front en schoft ontwikkeling voldoende was voor de leeftijd, maar moest allemaal nog vaster worden, wel met goed ontwikkelde achterhand.
Bij de jeugd klasse reuen stond het betere rastype op de eerste plaats maar ik kon hem niet met uitmuntend waarderen, al had hij een mooi hoofd, hij was aan de grote kant, maar nog te vlak en te "leggy" (hoogbenig).

De beste reu en BOB, een zeer mooie hond met adel en harmonische vierkante bouw, krachtig en substantieel totaalbeeld. Zijn lange hoofd mocht iets zuiverder zijn in de belijning. Wel het beste goed uitgrijpende gangwerk met vaste aflopende rug en veel stuwing.
De reserve reu was ook zeer adelijk en krachtig, iets zwaarder in het lichaam en had minder stuwing bij het lopen.De andere reuen lieten wat minder gangwerk zien.

De beste teef was zeer adelijk, harmonisch en elegant, goed van maat met een lang en elegant hoofd en royale voorborst. Ze sprong twee keer uit de pas vanwege de losse lijn maar herstelde zich gelijk en zette een stabiele draf voort.
De reserve teef was een hoograstypische en harmonische teef, krachtig en compact met veel adel en een mooi lang hoofd. Had iets minder voorborst dan mijn nummer 1, wel goed stuwend en stabiel gangwerk.
De elegante winnares van de tussenklasse viel mij op met mooi rastype, adel en vrij gangwerk, die een zeker goede toekomst heeft, maar nu nog iets meer tijd nodig heeft voor de ontwikkeling van haar lichaam.

De andere honden hadden toch wat meer last van het lopen aan een losse lijn en lieten daardoor in het gangwerk minder balans en stabiliteit in de rug zien .
De dobermann is een werkras en zoals de standaard het beschrijft: - "elastisch en soepel, vrij en elegant, goed uitgrijpend en stuwend gangwerk met goede stevigheid van de rug is van speciaal belang voor de werk prestaties van de dobermann."

Maandag avond kregen we te horen dat er waarschijnlijk geen shows van dergelijke grootte in de nabije toekomst meer zullen volgen. Ik wil wel mijn complimenten uiten aan de organisatie van Maastricht! Het komt dus echt en het was met de getoonde discipline van de aanwezigen en de juiste maatregelen van de organisatie een succes.

Op verzoek van de eigenaren hartelijke dank aan Cindy Wouters en Priscilla van Oostten voor de uitstekende presentatie van Sjaki en Didi op beide dagen.


*****
  Zondag 20 september 2020
nlvlag vlag DVIN Kampioenschaps Clubmatch kringgroep Twente 2020 (Ambt Delden)
 

dobermann
dobermann
Russkaja Mechta Vici Victoria

De tweede dag van het Twentse weekend en wat weer een geweldige dag!!!
Mooi weer, groen veld, grote gastvrijheid van kringgrooep Twente, veel dobers 48 deelnemers en gezelligheid waren de ingrediënten van weer een traktatie voor de hondenliefhebber.
Onze kennel werd in verschillende klassen vertegenwoordigd en de resultaten waren weer super.

CLUB WINNAAR, BOB, Beste werkhond - Russkaja Mechta Vici Victoria van P. Rexhepi
Beste Veteraan - onze 10.5 jaar oude moeder van Vici - Russkajaja Mechta Mera Madera
Beste Baby - de 5 maanden oude kleindochter van Mera - Russkaja Mechta Jara Jarossa van A. Abbrink
1e plaats in de baby klasse reuen werd - Russkaja Mechta Jasny Jaroslav van H. Boeijink-Bus Deze twee 5 maanden oude pups uit onze J-nest werden geweldig voorgebracht door hun baasjes en stonden tegenover elkaar in de eind selectie.

Russkaja Mechta Surpriz Solntse
RM Jara Jarossa RM Jasny Jaroslav
 
dobermann
doberfestijn

In de tussen klasse stonden nestgenoten van het G-nest :
1e plaats met uitmuntend, reu - Russkaja Mechta Graaf Gaston van W. Toonen
1e plaats met uitmuntend, teef - Russkaja Mechta Grafinya Gayadera

Russkaja Mechta Surpriz Solntse
RM Graaf Gaston RM Grafinya Gayadera

In de open klas:
2e pl uitmuntend, reu - Russkaja Mechta Hertog Harkan van R. Embrechts
3e pl. zeer goed , teef - Smart Wood Hills Hya Russkaja Mechta
4e pl zeer goed, teef - Russkaja Mechta Charm Chayana van A. Timmer

Russkaja Mechta Surpriz Solntse
Smart Wood Hills Hya Russkaja Mechta RM Mera Madera

In Kampioenklas eerste plaats Russkaja Mechta Azart van A. van Pelt

Aan het eind kregen we de 2e -pl in de fokkerij klasse.

dobermann

RM Grafinya Gayadera en RM Charm Cayana zijn deze dag geslaagd voor de Dobermann Gedrag Test.

Hartelijk gefeliciteerd alle hondeneigenaren met jullie prachtige resultaten, we hebben genoten van jullie aanwezigheid en jullie "Moment of fame". Onze grote dank aan alle aanwezige RM eigenaren die ons gesteund hebben, met of zonder honden,
Onze dank aan de keurmeester Billy Henderson voor de uitstekende keuringen, aan de DVIN voor dit mooie evenement in de Corona tijd, en niet in de laatste plaats natuurlijk aan kringgroep Twente voor de goede zorg.
Onze collega fokkers gefeliciteerd met jullie behaalde resultaten!
Het was een druk en geweldig doberfestijn. Deze zit vanbinnen.

dobermann
Smart Wood Hills Hya Russkaja Mechta

dobermann
Russkaja Mechta Hertog Harkan


*****
  Zaterdag 19 september 2020
nlvlag vlag Clubmatch kringgroep Twente 2020 (Ambt Delden)
 
Dobermann clubmatch

dobermann
Russkaja Mechta Hertog Harkan

Na de alle rassen in Zwolle verleden weekend, was het nu op 19 september tijd voor de dobermann club match van Twente. Een zonovergoten buitenshow met heerlijke resultaten voor ons.
Beste van de show werd onze RM Hertog Harkan. (Sjakie) Hij werd beste reu.
Ook mooie resultaten van onze andere honden.
RM Graaf Gaston 1e plaats in tussenklassemet uitmuntend
RM Dona Darona 1e plaats in open klasse met uitmuntend
Smart Wood Hills Hya Russkaja Mechta 2e plaats uitmuntend in dezelfde klasse

Drie van de honden Harkan (Sjakie), Gaston (Magnum) en Hya (Dayana) hebben mee gedaan aan de DGT test en geslaagd! Russkaja Mechta Dona Darona is Geslaagd voor de DKT test! Gefeliciteerd allemaal!!!
Onze grote dank aan de keurmeester Dick Baars voor zijn waardering van onze honden! Als vervangend keurmeester heeft hij zich bereid gevonden om deze show te keuren en heeft het met veel passie en aandacht voor iedereen gedaan.

J-nest puppy terugkom dag

dobermann
We maakten van de gelegenheid gebruik om voor ons j-nest de terugkomdag te organiseren, het betreft het nest van Russkaja Mechta Surpriz Solntse (moeder) en Ayk von Elbthor (vader) dat op 9 april 2020 geboren is. de pups zijn nu dus 5 manden oud.
We waren erg blij met de opkomst van een vijftal nestgenoten. Zij maakten veel indruk op de keurmeester .Allemaal van hoge kwaliteit met "veel belovend"
Beste baby werd RM Jasna Jagoda
Voor enkele foto's   KLIK hier  .


*****
nlvlag ZWOLLE Internationale (CAC, CACIB) 2020 12 september 2020

dobermann
DIDI met Ilse Vanharen, Priscilla van Oosten en Marie Melchior (L)

Didi (Russkaja Mechta Dona Darona) BOB

Een mooi begin na een lange "Corona-zonder show" periode is gemaakt door Russkaja Mechta Dona Darona (Didi). Ze werd BOB en CAC onder keurmeester Marie Melchior. Met deze overwinning is ze definitief Nederlands Kampioen.
De show in Zwolle was het eerste evenement sinds het begin van corona dat doorging. De open show op de groene velden en bij goed weer was een traktatie voor de hondenliefhebbers. Ondanks het beperkt toegestane aantal deelnemers waren er toch voldoende ingeschreven dobermanns om voor de nodige spanning te zorgen. Didi werd gekozen tot beste teef en beste dobermann van de show en met deze overwinning is ze ook Nederlands Kampioen geworden . Didi (Russkaja Mechta Surpriz Solntse x Smart Wood Hills Boromir) is een zeer mooie en hoog rastypische hond met bovendien een super leuk karakter en ik ben zeer blij dat Erik en Ilse haar al zo ver hebben gebracht. Haar capaciteiten worden naast in de show ring ook op het trainingsveld getoond. Dat is een grote eer voor mij als fokker en voor haar moeder Solntse om zo'n prachtig kind te hebben. Dank aan Priscilla van Oosten voor de geweldige presentatie van Didi en keurmeester Marie Melchior voor de hoge waardering.


*****
nlvlag Utrecht Ned. Augustus 2020

De dobermanns in actie.

Russkaja Mechta Surpriz Solntse
Afgelopen week-end weer een puppy «Meet and play» middagje. 4 maanden oude pups (van het j-nest) hadden het goed naar de zin en sjouwden lekker door het water. Weer veel van elkaar geleerd.
Ook lekker gespeeld met pups van het K-nest , de laatste zijn pas 7 weken oud en moesten hun onderdeel van de socialisatie beleven. Zoals op de foto's te zien ging dat super goed, zonder aarzeling en met veel belangstelling.

Hou het week-end van 19-20 september vrij, dan komt de RM-Dober familie weer bij elkaar. Meer info volgt.

Russkaja Mechta Surpriz Solntse3 december 2020
Onze teef SMW HYA RM is drachtig !
Wij zijn in afwachting van de bevalling. Wij verwachten een nestje rond 20 januari 2021

PAXX VAN ROYAERT

SMART WOOD HILLS HYA RUSSKAJA MECHTA
geboren: 23-01-2016
Vader: Asterix del Nasi
Moeder: Rena van Royaert

geboren: 25 mei 2018
Vader: Ch Smart Wood Hills Kaiser Konstantin
Moeder: Smart Wood Hills Nice

Een prachtige moederhond die we thuis Dajenna noemen, afkomstig uit een voortreffelijke Smart Wood Hills-lijn van een collega fokker uit Rusland. Het is nieuw bloed dat de basis is voor een extra RM lijn. De vader hond afkomstig uit België is niet verwant met de lijn van de moeder hond. Een super combinatie zonder inbreeding over 4 generaties en dus met een lage verwantschaps-coëfficiënt. Beide ouders hebben een goed karakter, wat ook belangrijk is voor onze selectie. Omdat de vader bruin vererft, verwachten we ook bruine pups.

nlvlag  Utrecht 16 mei 2020
Utrecht, DVIN 2019 jaarprijs veteranen teven voor RM Mera Madera

Op 16 mei 2020 werd in corona stijl de jaarprijs 2019 uitgereikt aan RM Mera Madera.
De jaarprijs is een prijs die ieder jaar door de DVIN wordt uitgereikt aan de hond die op de Nederlandse shows de meeste punten heeft gescoord in zijn leeftijdscategorie. Daarmee worden de mooiste honden in de spot gezet en het bezoeken van de show gestimuleerd.
dobermann
Omdat er nog geen vergaderingen hebben plaats gevonden en er op korte termijn ook geen vergaderingen staan geplanned waarop de prijzen kunnen worden uitgereikt, heeft de DVIN besloten de prijzen via een bezoek aan huis naar de eigenaar te brengen. Zo krijgen we de secretaris Mevr. Joke Havik Schaft op bezoek om de prijs en bloemen te overhandigen in 1,5 meter stijl voor Russkaja Mechta Mera Madera

 
nlvlag  vlag gezondheidstest mei 2020

 • Russkaja Mechta Victoria's Valet : harttest NTproBNP. <250 Pmoll/l (13-06-2020)
 • Russkaja Mechta Charm Chayana : harttest NTproBNP. <250 Pmoll/l
 • Russkaja Mechta Dona Darona : harttest NTproBNP. <250 Pmoll/l
 • Russkaja Mechta Tainaya Tais : DCM: vrij, no sign of DCM (hartecho en 24-uur holter ECG op 28-04-2020) DVM, PHd Dipl. ECVIM-CA (Cardio) Dr. N. Beijerink l
nlvlag vlag Internationale hondenshow, CAC, CACIB, Eindhoven 9 febr. 2020

Eindhoven, Internationale hondenshow, CAC, CACIB, 9 februari 2020, Venray

dobermann
Op dezelfde dag dat de storm Ciara over Nederland raasde werd de jaarlijkse internationale honden show Eindhoven georganiseerd. Rony Doedijns was de keurmeester voor de dobers.
De laatste tijd is er een levendige discussie over de manier waarop de honden in de ring voorgebracht behoren te worden. Men wil nu dat dit met een loshangende lijn en niet sleurend gebeurt. Ik had me voorbereid en was nieuwsgierig wat de huidige stand zou zijn. Helaas, vandaag werden maar weinig honden al op een op het moment algemeen geaccepteerde manier voorgebracht en ook werd dit nog op onvoldoende, eigenlijk op geen enkele, wijze gecontroleerd.
dobermann
Dit, ondanks de actuele en ook door de raad gedragen kritiek.
Soit, In grote lijnen werd gekozen voor de wat vrouwelijkere types. Onze honden zijn in het algemeen wat steviger, ondanks dat voor onze 10 maanden jonge Sjakie (RM Hertog Harkan) was de 1e plek jeugd klasse met uitmuntend en zijn eerste Jeugdpunt. Super blij!
Onze in de open klasse aanwezige Didi (RM Dona Darona) kreeg 1 uitmuntend en reserve CACIB .
Wat mij op positieve manier opviel was de verschijning van enkele goede kwaliteitshonden in de jeugdklasse, die overigens met losse lijn uitstekend voorgebracht werden. Deze honden zullen In de toekomst zeker meer gaan presteren en dat zijn leuke vooruitzichten.

dobermann


nlvlag  russkaja mechta solntse - 2020 nest febr. 2020


dobermann
Russkaja Mechta

Vrijdag 7 februari is onze Solntse gedekt door Ayk von Elbthor. En nu afwachten .
nlvlag  vlag gezondheidstest febr. 2020

dobermann
Solntse en Xlanse(Solange) (c) Nadjia Timmermans-Kadenko
Solntse, Xuscha en Darona hebben weer hart onderzoeken ondergaan bij prof. Niek Bijerink, we zijn erg blij met de positieve resultaten.
 • Russkaja Mechta Surpriz Solntse
  ECHO , Dopler + 24 uur Holter - geen afwijkingen 0-VEC
 • Russkaja Mechta Xuscha Zlanse
  ECHO , Dopler + 24 uur Holter - geen afwijkingen 0-VEC
 • Russkaja Mechta Dona Darona
  ECHO , Dopler + 24 uur Holter - geen afwijkingen 0-VEC

Met ECHO word gekeken naar de afmetingen van de hart en of die niet vergroot is.
Dopler laat zien dat kleppen goed werken en er een goede bloed doorstromming is.
24uur Holter is een 24uur lange ECG die laat zien of hart geen extra slagen en/of ritme stoornissen heeft.nlvlag MOESKROEN Internationale (CAC, CACIB) 2020 26 januari 2020

dobermann
Russkaja Mechta

In het Belgische Moeskroen zette Russkaja Mechta Grafinya Gayadera onder keurmeester Sonia Kelveri-Philippou haar eerste stappen op een exterieur show. Haar verschijning was overtuigend. Het was een lust voor het oog te zien dat ze zich met ieder rondje steeds beter presenteerde. Zij werd beste jeugd teef en haar broer Russkaja Mechta Graf Gaston werd beste Jeugd reu, beide kregen hun eerste JCAC. In de verdere competitie werd Gaja beste Jeugd hond en in de volgende ronde met volwassenene werd ze gekozen tot Beste Teef van de dag. Het was een geweldig debuut uitkomend in de junior klasse beloond met de kwalificatie beste dobermann teef van de show. In de erering later werd zij nog 3de beste jeugd hond alle rassen. Het mooie begin van deze twee is natuurlijk een eer voor hun moeder Solntse. Grote dank aan Renate voor de geweldige presentatie. .


nlvlag vlag Hond van het Jaar 2019, Raad van Beheer, Amersfoort 12 jan. 2020

Hond van het jaar 2019

dobermann
De keurmeesters in de spotlights

De allerbeste honden van 2019 gingen op het door "de raad van beheer op kynologisch gebied" georganiseerde gala "hond van het jaar" in het Amersfoortse theater "de Flint" in grote stijl over de catwalk. Gisteren, de 11e januari waren we elkaar ook al tegengekomen op de nieuwjaarsreceptie in Woudenberg., maar deze keer waren we samen om de beste hond van het jaar te kiezen uit alle in de loop van 2019 genomineerde honden.
Dit jaar was aan mij de eer om de beste uit rasgroep 2 aan te wijzen. Een mooie opkomst van diverse rassen en ook een behoorlijk aantal dobermanns, er waren 4 genomineerd, waar onder ook mijn eigen teefje Solntse. Zij krijgt een ere ronde op de catwalk en uit respect voor de andere deelnemers deed ze niet mee in de keuringen. Ze werd geweldig gepresenteerd door Priscilla van Oosten, waar voor mijn grote dank. De beste uit de 3 aanwezige dobermanns Njoy Pluto Wot A Thriller kwam door in de eerste selectie ronde, maar moest zijn positie later op het podium inleveren vanwege een minder fraai gangwerk. Uiteindelijke had ik 6 beste honden in de selectie met als winnaar een Dog de Bordeaux. Een bijzonder spektakel waar je zelf een rol in speelt had een spetterend einde , met een gezellige afterparty hebben we de dag goed afgesloten.
Ik hoop dat 2020 ook weer een zeer goed jaar voor de kennel wordt, dat honden zich zullen kwalificeren en we weer mee mogen doen.

dobermann


nlvlag vlag Russkaja Mechta Mera Madera 5 jan 2020


dobermann
Nadjia Timmermans-Kadenko
Zeer gelukkig om vandaag de 10e verjaardag van mijn lieve meisje Russkaja Mechta Mera Madera te vieren. gefeliciteerd "KUKLA" (popje). Ik hou van deze speciale meid met een grote persoonlijkheid, een gouden karakter en een groot hart, Felicitaties aan haar broers en zusters en ook, aan haar kinderen en klein kinderen. Goed nieuws is dat ze op bijna haar 10e Nederlands veteranen kampioen werd. Vandaag ziet ze er nog steeds heel goed uit. Geniet van de prachtige foto's die vandaag door Jos Dekker zijn genomen.


dobermann

nlvlag vlag Nadjia Timmermans-Kadenko, Russkaja Mechta, Intern. Keurmeester jan 2020

dobermann

dobermann
Nadjia Timmermans-Kadenko
 
2020 is er.

 


↑ 2020 ↑

Het is aan derden niet toegestaan het gepresenteerde materiaal voor andere presentaties in welke vorm dan ook te gebruiken, te bewerken, te verspreiden, te copieren en/of te vermenigvuldigen zonder daarvoor de schriftelijke toestemming van de auteur
bezoek facebookbezoek nieuw RM


Agenda's

» Show Netherlands 2021
Dutch all breed show agenda
by Raad van Beheer

» Show FCI
from Federation Cynologique International

» Show Belgium
from St. Hubertus

» Voorlopig DVIN
Dobermann Vrienden in Nederland

» VDH Duitsland
Verband Deutsche Hunde


binnenkort nieuwe Nederlandse vertaling
advertentie

 

Belangrijk te weten:

NIEUWE DOBERMANN STANDAARD
No more cropped an docked dogs under the FCI-standard

VERPLICHTE REGISTRATIE VAN HONDEN IN NEDERLAND
Nu verplichte registratie in overheids-hondendatabase
(registreren=beheren)