nlvlag Amersfoort januari 2017


nlvlag Amersfoort januari 2017
HOND VAN HET JAAR 2016 SHOW

georganiseerd door koninklijke kennelclub ”CYNOPHILIA”
Russkaja Mechta Viktoria's Valet

Deze prestigieuze show is alleen toegankelijk voor geïnviteerde honden. . Top van de top ofwel crème de la crème, dat is in de Nederlandse kynologie de betekenis van de Hond van het jaar Show. Een Feestje op zich, met alle toebehorende attributen, ... een groene catwalk, spotlights, flitsende pers, alles echt. De Deelnemmers zijn stuk voor stuk bijzonderheden. Alleen de honden die het hoogst hebben gepresteerd in de loop van het jaar worden door de Koninklijke club Cynophylia voor deelname uitgenodigd Russkaja Mechta Viktoria's Valet was één van deze. Hij was ook de enige Dober die stond op de planken tussen andere knappe honden. Het Deelnemen was spannend op zich en je moet alles goed en netjes doen en je presenteren met cachet... Nou, onze jonge heer heeft het uitstekend gedaan, trok me niet eens van de podium af. Trots gestaan en mooi gelopen. Hij werd gezien en hij was uit twee grote groepen gekozen bij de beste 6 selectie! Een super mooie dag en ik ben trots op. Net als vorig jaar we waren geselecteerd tot de beste en dat is super Tof. 

 


.
nlvlag nlvlag CAC/CACIB, Amsterdam 10, 11 december 2016
HOLLAND CUP & WINNER, AMSTERDAM 2016 .


Russkaja Mechta Xander Xebube - BOB, Beste Reu CAC, Best Junior

De combinatie "Holland Cup" & "Winner" versie 2016, de grootste nederlandse hondenshow vond dit jaar plaats in het weekend van 9, 10 en 11 december, zoals altijd in de RAI in amsterdam. Het was een drukte van belang, veel aspiraties, veel geluk, veel teleurstellingen en veel contacten, kortom een kolkende stroom van emoties.

De Holland Cup was voor de RM vertegenwordigers een enorm succes en De Winner voor velen een ware teleurstelling. Het waren dan ook twee verschillende keurmeesters met een verschillende visie op de dobermann. Ik ben blij dat ik als fokker en keurmeester dezelfde visie ben toegedaan als de keurmeester van "Holland Cup" John Woube.

Russkaja Mechta Xander Xebube - BOB, Beste Reu CAC, Best Junior.
Russkaja echta Xan Xiril - Reserve Beste Reu  Res. CAC
Russkaja Mechta Wolinaja Wolga - Beste Teef CAC, CACIB
Russkaja Mechta Zara Zarina - Beste Jeugd Teef.

Eigenlijk onnodig te vermelden, dat De Winner Amsterdam meer deelnemers trekt dan alle andere hondenshows in Nederland. Zo waren ook de dobermanns goed vertegenwoordigd.

Op de "Winner" onder  keurmeester  Maria  Ceccarelli  uit  Italië  eindigden de RM honden  als volgt:

 Russkaja Mechta Xander Xebube Benelux Jeugd Winner en BOB van dag eer voor - werd maar 2 uitmuntend in de Jeugdklasse.

Russkaja Mechta Xan Xiril Jeugd Kampioen van Nederland, België en Kroatië - werd de ring uitgestuurd met "zeer goed" in de Jeugdklasse.

Russkaja Mechta Woin Wariag Nederlandse Jeugd Kampioen - 2 uitmuntend in Tussenklasse

Russkaja Mechta Victoria's Valet Nederlandse Jeugd Kampioen meervoudige Best of Breed en 2e plaats groepswinnaar echt een topper - als eerste weggestuurd uit open klasse met uitmuntend.

Russkaja Mechta Wolinaja Wolga Nederlandse Jeugd Kampioen en beste teef van dag er voor - 4e pl. uitmuntend in open klasse

Russkaja Mechta Zoluschka Zina - 3 zeer goed Jeugd klas

Het was meer dan jammer dat een keurmeester uit een land dat op dobermanngebied een leidende rol speelt en hele mooie dobermanns heeft, niet het juiste type en beeld in haar voorkeuren naar voren heeft kunnen halen.

 

 

 

 

nlvlag Moscow 25-27.06.2016

Wereld Dog Show in Moskou, Russia

.

 


Russkaja Mechta Surpriz Solntse

De W(orld) D(og) S(how) was dit jaar in Moskou. Hoe leuk kan het zijn om de grootste show van de wereld in je moederland te kunnen meemaken. Naast alle bijbehorende gezelligheid en leuke ontmoetingen met mijn kynologische vrienden is het een echt TOP georganiseerd en onvergetelijk evenement geweest. Goede communicatie, mooie, ruimte en zeer schone hallen met goede uitlaatplaatsen voor de honden (super). Goede ventilatie (want buiten was 30+), gratis parkeren. In iedere ring een duidelijk schema van de keuringen op breedbeeld TV (als op een luchthaven). Vaste camera's in iedere ring zorgden voor permanente Live streaming voor alle tevredenheid van de tuisblijvers die de keuringen makkelijk thuis op de bank kunnen volgen. Een ontzettend mooi dekor en een super mooi programma in de erering waar je naast hondenoptredens ook optredens van verschillende artiesten kon meemaken. Al met al was het een groot spektakel met veel mooie momenten, dat niet makkelijk zal kunnen worden evenaard. Ja, pertinent super. Een prestigieus gebeuren organiseren kunnen ze daar zeker. Jammer dat als je weer in  "Europa" bent je van al deze properheid en schoonheid moet afkikken.

Ik heb met mijn hond aan twee shows meegedaan met goede resultaten.
• 25.06.2016 Dobermann Specialty , keurmeester ; A. Kisljakow
Russkaja Mechta Surpris Solntse - 1 pl. uitmuntend CAC in werkhonden klas
• 26.06.2016, WORLD DOG SHOW , keurmeester: H. Wiblishauser
Russkaja Mechta Surpris Solntse - 4 pl uitmuntend in werkhonden klas

 

nlvlag KG De grensstreek 11 september 2016

DVIN Clubmatch "de Grensstreek trofee:

.

 


Russkaja Mechta Wangan

Judge: Mr. J.M.M.C van Dijk
Het was weer een dag om niet te vergeten! Prachtige resultaten van onze honden.

Russkaja Mechta Woin Wariag - Best Junior Reu, Best Junior, Beste Reu, Grens Trofee Winnaar
Russkaja Mechta Vici Victoria - Best Junior Teef
Russkaja Mechta Sladkaja Slava - Beste teef, Grens Trofee Winnares en Best of Breed
 
 
 

 

nlvlag Hoorn 15-oktober 2016

ZTP, HOORN

KG. West-Friesland.

 


Russkaja Mechta Solntse

Gefeliciteerd met succesvolle sport activiteiten 
 
15.10.2016 RUSSKAJA MECHTA SURPRIS SOLNTSE  is geslaagd voor ZTP met 1A uitmuntend.
09.10.2016 RUSSKAJA MECHTA UKAY USSURY  is geslaagd voor VZH 
18.09.2016 RUSSKAJA MECHTA SLADKAJA SLAVA is geslaagd voor VZH 
18.09.2016 RUSSKAJA MECHTA VICI VIKTORIA is geslaagd voor VZH
 
 


© Brigit Schellekens

 

nlvlag vlag   DV Dortmund 24 juli 2016

DV-DORTMUND CAC-SIEGERSHAU 2016

.

Zondag vroeg vertrokken we naar Dortmund. Autos vol geladen, honden, tenten, stoelen alles mee, want we gaan onze honden tentoonstellen in Duitsland, ondertussen maken we er natuurlijk een gezellig dagje uit van. 


Russkaja Mechta met keurmeester Erika Szokol en voorzitter DV Dortmund Kai Fischer                                        

Met het weer waren we gezegend , het was zeker zonnig en warm,  een grote tent mee voor het gemak voor hond en mens. De keuringen werden uitgevoerd door de zeer gewaardeerde ras-spesialiste Erika Szokol uit Hungarije. Z e is fokker van de Tahi-Reme kennel. Het is natuurlijk altijd spannend , al heb je goede honden en je wilt natuurlijk winnen maar in de ring moet het ook nog uitwerken. Naast goed en mooi zijn, moeten de honden goed getraind zijn om het mooiste van zichzelf te kunnen tonen, dus showen en lopen. Als je het voor het eerst doet dan lijkt (en is) het een zware klus. En dat was het voor Alisia met Russkaja Mechta Woin Warjag (Wangan).  Maar goed geoefend en goed gedaan , alle inspanningen en zenuwen waren beloond ze mogen naar de eerste plaats.  Wangan werd Beste Jeugd Reu. En in de verdere selectie was Wangan derde in de nominatie voor de beste reu.

De andere junior deelnemer is de 16 maanden oude Russkaja Mechta Vici Victoria. Deze werd voorgebracht door Petrit en ook een mooie eerste plaats en Beste Jeugd Teef. Mijn complimenten, jullie hebben het ontzettend goed gedaan !  

De zeer ervarene Russkaja Mechta Surpriz Solntse wist weer te spetteren in de ring en wordt graag gekozen door de keurmeesters, door haar charismatische verschijning en natuurlijk het goede type en harmonische bouw. Ze steelde deze keer dus ook weer de show en werd gekozen als Beste van de Show BOB en CAC.  Russkaja Mechta Mera Madera  moeder van Solntse, was de  eerste in de  kampioens klasse en werd Reserve Beste Teef Res.CAC. Zeer emotioneel en rakend was de keuring van ons veteraantje Russkaja Mechta Forsunka Feja of thuis genoemd Alani, onder grote applaus rende onze bijna 10 jaar oude granny door de ring. Ze werd Beste  Veteraan teef.  

Met 4 honden stonden we voor de fokkerij klasse en de Beste Zuchtgruppe. Deze  bokaal mogen we ook in ontvangst nemen, daar ben je als fokker ook bijzonder trots op. Een mooie dag met mooie resultaten en veel leuke gesprekken. De auto vol bekers terug naar huis.


RM Surpriz Soltnse

RM Vici Victoria


RM Woin Wariag
 

nlvlag IDC-2016 - Italy - Masi di Cavalese 16-18 september 2016

CAMPIONATA DEL MONDO DELL' I.D.C.

.

 


                                     

Russkaja Mechta Surpriz Solntse 

Russkaja Mechta Surpriz Solntse  is 4e geworden met uitmuntend in een sterk met 12 honden vertegenwoordigde werkhonden klas onder keurmeester A. Polifrone. Dat is een mooie prestatie en daar ben ik zeker zeer trots op.  Aanwezig waren meer dan 600 dobers waren op deze IDC, dat maakt dit evenement zo belangrijk en interessant voor dobermann liefhebber. Want waar wil je winnen dat is zeker daar waar meer honden zijn. Het weer was niet best maar de sportieve spirit en gezelligheid zeker wel.  Veel mooie honden weer gezien, zelf goede resultaten geboekt en veel vrienden ontmoet. Volgend jaar is de IDC in Hongarije.
 
 
 
nlvlag  nlvlag Maastricht 24-25 sept. 2016

INTERNAT. CAC CACIB HONDEN SHOW, MAASTRICHT

.

 


Russkaja Mechta Wolinaya Wolga 

24 International Dog Show Maastricht
International Dog Show Maastricht dag 1:
Russkaja Mechta Xander Xebube 1 u in Junior klass , Best Male CAC, and Best of Breed
Russkaja Mechta Zara Zarina - Beste Pup
 
International Dog Show Maastricht dag2:  
Russkaja Mechta Xander Xebube - 1 u in Junior klass Benelux Junior Winner, res. Best Male res. CAC
Russkaja Mechta Wolinaya Wolga -  1 u in Junior klass Benelux Junior Winner
Russkaja Mechta Zoluschka Zina - Beste Pupnlvlag 24 September,  CACIB Karlovac Croatia

Russkaja Mechta Xan Xiril (Gizmo 14 months) 1 Excellent BOB junior.
Gizmo won his 3th Junior Championship point.

Gizmo is now JUNIOR CHAMPION OF CROATIA!!

Judge: Eytan Hendel (DK)

 
 
 
 
 
 
 
 
 


Het is aan derden niet toegestaan het gepresenteerde materiaal voor andere presentaties in welke vorm dan ook te gebruiken, te bewerken, te verspreiden, te copieren en/of te vermenigvuldigen zonder daarvoor de schriftelijke toestemming van de auteur
bezoek facebookbezoek nieuw RM


Agenda's

» Show Netherlands 2021
Dutch all breed show agenda
by Raad van Beheer

» Show FCI
from Federation Cynologique International

» Show Belgium
from St. Hubertus

» Voorlopig DVIN
Dobermann Vrienden in Nederland

» VDH Duitsland
Verband Deutsche Hunde


binnenkort nieuwe Nederlandse vertaling
advertentie

 

Belangrijk te weten:

NIEUWE DOBERMANN STANDAARD
No more cropped an docked dogs under the FCI-standard

VERPLICHTE REGISTRATIE VAN HONDEN IN NEDERLAND
Nu verplichte registratie in overheids-hondendatabase
(registreren=beheren)