nlvlag Winner -Kerst Show Intermationale CAC, CACIB 2019 21,22 dec. 2019


idclogo

De grote Winner en Kerst Shows zijn dit jaar samen gegaan

De Winner/Kerst tentoonstelling werd dit jaar georganiseerd in het weekend voor kerst op zaterdag 21 & zondag 22 december 2019, een samenwerking met de KC Nijmegen e.o. Noviomagum (kerstshow). en de Winner organisatie. Twee tradities gecombineerd in de gezellige decembermaand in een sfeervolle kerstsfeer en helemaal centraal in het land in de evenementenhal in Gorinchem. De samenwerking met de kerstshow was een pilot voor dit jaar en zal na afloop worden geëvalueerd om te kijken of de op deze wijze vormgegeven Winner tentoonstelling aan de verwachtingen voldoet. Voor de gewone exposant was het weer een mooie show ervaring, Ruime feestelijk versierde hallen, makkelijk en vooral goedkoop parkeren, mooie finales met de grandeur die we van de Winner gewend zijn. Ik zelf was dit jaar als keurmeester twee dagen aan het werk en kon de dobermann keuringen pas in het eind van de dag nabeleven met overgebleven dober eigenaren.
De dobermanns waren gekeurd door Baranauskas Vytautas uit Lithuania. Jammer genoeg werden zijn keuringen door de kijkers en de exposanten niet goed bevonden. Vanaf de plaatsingen in de klassen tot het kiezen van de beste waren de mensen het er niet mee eens. Wat betreft de plaatsingen van Russkaja Mechta honden: Russkaja Mechta Hertog Harkan, de 4e plaats met uitmuntend in Jeugd klasse en onze bewezen superstar Russkaja Mechta Dona Darona kwam op een 2e plaats met uitmuntend. Tja niet best gescoord, wel een mooie dag gehad. Bedankt aan Michelle en Sascha voor het voorbrengen van deze kanjers.
nlvlag BRUSSEL Internationale (CAC, CACIB) 2019, Brussel 14 december 2019

!4 december Internationale show in Brussel. In de donkere hallen aangekomen werd het duidelijk dat Brussel zonder electriciteit zat. Alles lag plat.... tja niks aan te doen, Dan maar blijven wachten in de koude hallen tot er weer licht is. Een paar uurtjes verder mogen de keuringen beginnen. Maar de keurmeester bij de doberkeuringen had het licht nog niet gezien. Top teef van de kennel Multi Kampioen en de DV-Siegerin Russkaja Mechta Surpriz Solntse, was de enige bruine, dus zij werd beste bruine teef met CAC maar verloor in de beste teef competitie van een teef met gemiddelde kwaliteiten. Onze jonge reu RM Hertog Harkan was net 9 maanden en 3 dagen, de eerste keer op de show en deed het super goed, was enige in de Jeugd klasse, werd 1e plaats wel met zeer goed. Je kan over de voorkeuren discussiëren en ze kunnen verschillend zijn al moeten ze binnen de standaard blijven, dus blijf ik er de voorkeur aan geven dat iemand woorden moet kunnen vinden om zijn plaatsing of kwalificatie te rechtvaardigen.
nlvlag VZH, 16 november 2019 16 nov. 2019

dobermann russkaja mechta rm

Monique Bos met Russkaja Mecta Dobry Danila (Magnum) zijn geslaagd voor het VZH.


Van harte gefeliciteerd Toppers!!!


nlvlag CAC show, Kassel 7,8 december 2019

dobermann russkaja mechta RM Surpriz Solntse en eigenaar nadjia Timmermans-Kadenko en Russkaja Mechta Graaf Gaston en eigenaar WimToonen


idclogo

Kassel, de tweedaagse show was weer een onderneming. Zaterdag werd de Nationale CAC Rassen Austellung gekeurd door Isolde Huber (D). Russkaja Mechta Surpriz Solntse werd Beste Bruine Teef met CAC en Anwart. Duits Ch. VDH punt. Haar 9 maanden en 3 dagen oude zoon Russkaja Mechta Graaf Gaston deed voor de eerste keer aan de show mee en werd twetde in de Jeugd klasse. We waren zeer tevreden met het resultaat! Tweede dag Internationale Austellung CACIB, we hadden ook deze keer een keurmeester uit Duitsland, Jurgen Sauer. Hier waren de resultaten niet optimaal te noemen. Meerdere keuzes waren niet te volgen, De keuzes was een super elegante reu en een zeer zware teef zonder voor mij verklaarbare redenen. Dat onverklaarbare kwam terug in de beoordelingsrapporten. Zo las ik bij Solntse: "geweldige voorhand hoekingen, korte opperarm, uitstekende gangwerk ".... Interessante combinatie, is iets wat in mijn ogen niet kan kloppen en wat je zeker niet als geweldige hoekingen mag benoemen ook omdat logischer wijs een hond met een korte opperarm niet goed zou kunnen lopen. Ik zou zowat wat over de kennis van de beste man zeggen...
Dus tweede plaats voor Solntse. De jeugd reu Gaston uitstekend werd voorgebracht door zijn baasje en was weer tweede plaats.
Voor de rest was het een levendige show met wat mij iedere keer weer opvalt heel veel kramen en die staan er met veel klandizie. Het is erg druk bij de stands en er wordt meer uitgegeven en is meer te zien. Heeft het Duitse publiek een beter koopgedrag of is er meer aanbod die stimuleert meer om te kopen, nou ja ik heb mijn hondjes ook weer blij gemaakt met nieuwe mandjes, goed toch.
nlvlag Russkaja Mechta Rina Rubina 19 november 2019

dobermann russkaja mechta rm
Russkaja Mechta Rina Rubina

RINA RUBINA 13.04.2013 - 19.11.2019

Vannacht, een horror nacht en ondanks alle inzet en goede hoop hebben we vanochtend met veel verdriet afscheid moeten nemen van onze Rina. Veterinaire specialisten in Amsterdam en Sleeuwijk hebben alles nog geprobeerd om haar maag te stabiliseren en Rina te redden. Helaas was haar maagwand al te veel beschadigd en zakte ze in een toxische chock tijdens de operatie. (stomach torsion, gastropexie)... er was geen kans meer voor haar . Dat komt als een donderslag door je heen... daar wil je niet in geloven... We hebben 7 jaar van Rina mogen genieten, ze was ons platvoetje die bij ons als pup was gebleven. Prachtige nakomelingen met top karakters heeft ze op de wereld gezet. Ik ben dankbaar dat Rina mij zoveel liefde en vertrouwen heeft geschonken in al die jaren. Na een logeer partijtje bij Joke en Tjeerd en al snel de vraag of ze niet mocht blijven heb ik de moeilijke keuze gemaakt om haar te laten genieten van alle aandacht voor haar alleen. Het was een levenslustige hond met een super karakter waarvan ze in korte tijd veel zijn gaan houden. Helaas niet zo lang als wij hadden gewild... Met veel verdriet wil ik Tjeerd en Joke bedanken voor goede zorg voor Rina en kordaat en op tijd handelen. Veel sterkte gewenst. Rust zacht lieve Rina

dobermann russkaja mechta rm

nlvlag EURODOGSHOW (CAC, CACIB) 2019, Kortrijk 16 november 2019

dobermann russkaja mechta rm
Best Brown Female-CAC-Res.CACIB Russkaja Mechta Dona Darona , Russkaja Mechta Azart Res.CAC, Res.CACIB eig. André van Pelt en Keurmeester P. Jentgen (L).

Mooie resultaten op de Eurodogshow. Met een tweetal honden zijn we in de ochtend vroeg naar Kortrijk vertrokken. De Dobers waren meteen aan de beurt en waren goed vertegenwoordigd. De keuringen werden kundig door de keurmeester P. Jentgen uit Luxemburg uitgevoerd. Daarvoor is onze dank. Het waren mooie resultaten met onze honden. Russkaja Mechta Dona Darona (Didi) was een ware blikvanger. Ze werd Beste Bruine teef, CAC en res.CACIB, Jammer genoeg was ze in een vurige bui en was haar gedrag te onstuimig tijdens het lopen, waardoor ze niet verder is gekomen in de competitie. Dat gold ook voor Russkaja Mechta Azart, goed gedaan in de eerste ronde met als resultaat Reserve Beste Reu, Res.CAC en Res.CACIB. Beide zijn mooie honden en beide hebben weer prijzen binnen, EuroCup voor Didi en reserve EuroCup voor Azart, voor ons was het een mooie show-dag geweest met veel leuke contacten.

We zoeken een warme mand voor een 5 jaar ouwe teef - Tess.
Tess is lief van karakter, rustig van aard en goed gehoorzaam.
Lief met kinderen en sociaal met andere huisdieren, honden en katten.
Voor meer info over Tess graag bellen 06-2215-9905

16 november
Vandaag Tess is ondergebracht bij een liefdevol gezin.
We wensen haar en haar nieuwe baasjes veel plezier samen.nlvlag Internationale hondenshow (CAC, CACIB) 2019, Bleiswijk 02-03 november 2019

dobermann russkaja mechta rm
Russkaja Mechta Grafinya Gretta

Weer een bijzonder weekend achter de rug. Ik zat in Estland om daar de IDS in Tartu te keuren en in Nederland was ook een show bezig. Helaas kon ik daar dus niet bij zijn, maar enkele van mijn kennel honden hebben daar voor stevige concurrentie en leuke competitie gezorgd. Ik wil de eigenaren van de volgende honden van harte feliciteren met de geweldige resultaten.
Russkaja Mechta Azart - Beste Reu, CAC, CACIB
Russkaja Mechta Dona Darona - Reserve Beste Teef Res.CAC, Res. CACIB
Russkaja Mechta Grafinya Gretta - Beste Puppy

dobermann russkaja mechta rm
Russkaja Mechta Azart en Dona Darona

Zeer blij dat de hondjes zich goed hebben laten zien en zodoende ook gewaardeerd zijn ,Geweldig goed gedaan RM's ook de aanwezige supporters en helpers bedankt dat jullie er waren, ik hoorde dat het erg gezellig was.

Het is aan derden niet toegestaan het gepresenteerde materiaal voor andere presentaties in welke vorm dan ook te gebruiken, te bewerken, te verspreiden, te copieren en/of te vermenigvuldigen zonder daarvoor de schriftelijke toestemming van de auteur
bezoek facebookbezoek nieuw RM


Agenda's

» Show Netherlands 2021
Dutch all breed show agenda
by Raad van Beheer

» Show FCI
from Federation Cynologique International

» Show Belgium
from St. Hubertus

» Voorlopig DVIN
Dobermann Vrienden in Nederland

» VDH Duitsland
Verband Deutsche Hunde


binnenkort nieuwe Nederlandse vertaling
advertentie

 

Belangrijk te weten:

NIEUWE DOBERMANN STANDAARD
No more cropped an docked dogs under the FCI-standard

VERPLICHTE REGISTRATIE VAN HONDEN IN NEDERLAND
Nu verplichte registratie in overheids-hondendatabase
(registreren=beheren)