Dobermannkennel:
Russkaja Mechta in The Netherlands
Breeder:
Nadjia Timmermans-Kadenko
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Nadjia:+31 (0)6-2215-9905 

insight in the kennel

russkaja mechta is a dobermann kennel originally founded in Wladiwostok in the far east of Russia in 1990. (The first Kennel Dobermann was Arthur. father: Castle von Schloss Grossau and mother: Yalta) When the owner moved to the Netherlands she also took her kennel with her. Nadjia Timmermans-Kadenko by far not unknown in the international dog world, was already in Russia noticed as having knowledge about not only one breed but about the dog in general. Se was the breed coordinator for several breeds of the vast far east of Russia, training instructor and exterior judge. When she came to the Netherlands all her certificates were not valid anymore, because Russia was a not FCI associated country at that time and the Netherlands were. So she did all her exams again, in short time became an FCI Judge and in her kennel she bred her own now famous russkajamechta dogs. Ambition, Experience, Quality, Health and Good Care are her key words

russkaja mechta is the in fonetic english written russian ”РУССКАЯ МЕЧТА” which means ”RUSSIAN DREAM”.

de naam is geschreven in engels fonetisch (in mechta wordt de C uitgesproken als S) dus niet "megta" maar: "mesj'ta" (en de klemtoon na de ')

 

Nadjia timmermans-kadenko en haar hobby

Nadjia Timmermans-Kadenko (bioloog, geneticus) is de eigenaar van de Russkaja Mechta dobermann kennel.
Niet een doorsnee kennel, maar meer een groep van gelijk gestemde personen, die één gemeenschappelijke interesse hebben de dobermann.
Onze kennel is gevestigd op twee locaties:
Kennelhoudster Utrecht - Nadjia Timmermans-Kadenko
Kennelhoudster Tilburg - Corina Ewen


• Keurmeesters-,
• Fokkerij-,
• Trainings- (pakwerk speuren africhting),
• Show-,
• Opleidings-,
• Begeleidings- en
• Publicatie-activiteiten
strijden om de voorrang bij de invulling van haar tijd.

Keuren/judging: Nadjia is een FCI keurmeester voor meerdere rassen en ze keurt in meerdere continenten. Om haar kennis steeds verder te verbreden volgt zij diverse kynologische opleidingen en seminaars over het karakter, gezondheid, trainings methoden en exterieur van diverse rassen en de hond in het algemeen. Zij voegt geregeld nieuwe rassen toe aan haar te keuren lijst. Onlangs is ze weer geslaagd voor een aantal ras-examens, verder is ze benoemd voor rasgroepen 1, 2 en 5. Verschillende buitenlanden genieten op grote shows geregeld van haar keur-capaciteiten.

Fokkerij daar heeft Nadjia als bioloog en geneticus een zeer uitgesproken visie over, hier geluk wordt niet gezocht om de hoek. Verre reizen worden gemaakt voor nieuwe bloedlijnen, ambitieuze plannen worden uitgevoerd om de genenpoel te verbreden omdat genetische variatie de basis is voor een gezonde hond. Daarin is Nadjia ook niet alleen en ze werkt graag samen met mensen die haar ideeën en inspiraties delen. Daardoor heeft de Russkaja Mechta kennel een breed draagvlak dat meerdere bijzondere combinaties mogelijk maakt. Onder de leiding van Nadjia werden Russkaja Mechta nesten gefokt niet alleen thuis bij Nadjia maar ook samen met : Monique Roelevink, Rinus Jacobs, Petrit Rexhepi, Corina Ewen. En de resultaten zijn toonaangevend. RM-nesten waren gekozen als mooiste nest van het jaar in 2001, 2004, 2007, 2009, 2010, 2014, 2016, RM honden hebben ruimschoots jaarprijzen van DVIN gewonnen. Er zijn 5 kennels in Nederland die hun fokkerij hebben gestart met Russkaja Mechta honden, een kennel in Spanje en twee kennels in Indonesië die een RM-lijn met succes gebruiken. Al met al een gerespecteerde fokker waar ambitie, ervaring, kwaliteit, gezondheid en goede zorg  de sleutel begrippen zijn.

Het trainen (appel, pakwerk en speuren) doet ze met veel plezier, ook hier gaat dit gepaard met de nodige examens Alle onderdelen van VZH, IPO, UV, ZTP, Keurung en Detectie heeft ze met haar honden zelf doorgelopen en geslaagd met mooie resultaten. En ook hier geldt hetzelfde weer , ze wil graag meer leren om nog beter te gaan presteren. Hondensport is een eindeloze (in beide betekenissen) uitdaging met je hond en ook een zeer dankbare bezigheid want op het trainingsveld als nergens anders bouw je zo'n goede band met je hond op. Deze motivatie probeert ze mee geven aan iedere pup eigenaar. Zo ook dit jaar waren er een aantal mooie sport-resultaten van onze hondeneigenaren waar we zeer blij mee zijn.

© Brigit Schellekens - Nadjia met RM Mera Madera op de aankeuring 2016


Hennie Hartog, Norbert Daube, Han van der Zwan, Nadjia
(kcm 2004)

• Ook de show activiteiten zijn geregeld knallend . Mooie prijzen worden er door Russkaja Mechta honden behaald en flink wat shows gewonnen en veel kampioens titels behaald binnen en buitenland. Geregeld worden RM dobermanns uitgenodigd om mee te doen aan de Hond van het Jaar show in theater de Flint in Amersfoort. Als fokker is ze dan zeer trots dat haar fok de dobermans vertegenwoordigen op zo'n belangrijk kynologische evenement. En zoals iedereen moet zij ook op shows onbegrijpelijke beslissingen ondergaan. Het is van belang op zulke momenten respect te tonen voor je concurrenten en voor de keurmeester.

Begeleiding: zonder dat het iets was wat zij op haar agenda had staan, is zij door flink wat mensen benaderd om ze te helpen bij de voor hun moeilijke taak van het verbeteren van de relatie met een op te voeden hond. en ja, het is een goed gevoel om mensen, dingen te laten zien, die ze qua gevoel al zouden moeten weten, maar nog niet zover gekomen zijn om het ook daadwerkelijk uit te voeren. Gehoorzaamheidslessen en showtrainingslessen zijn een mooie uitdaging waarbij ze met veel plezier al haar kennis en ervaring deelt.

• Zelfstudie Zelf dingen leren en je ontwikkelen is ook belangrijk voor je persoonlijke groei. Verschillende lezingen seminars en opleidingen bezoekt ze dan ook frequent. Grotendeels zijn het opleidingen voor keurmeesters ook een lezing over DCM bij de Dobermann in Finland , een lezing van IDEXX over dobermann gerelateerde testen, KNO bij de honden of de Indische doofheid. En dan de DVIN gezondheidscommissie. Natuurlijk heeft ze zich ook dit jaar weer ingezet en gezorgd voor iets meer kennis bij de dober-eigenaren over DCM en veel meer. Gezorgd voor mooie prijsafspraken voor het testen van de dobermann. DCM screening ECHO + 24 uur Holter voor 265.50 bij het en voordelige prijsafspraken voor de HD beoordeling voor leden van DVIN.

 Publicatie  en journalistieke activiteiten. Nadjia heeft inmiddels al twee grote toonaangevende dobermannboeken op haar naam staan.

world of dobermanns 2004 world of dorbermanns 2005/2006
Uitgaven BBpress: World of dobermanns 2004 en 2005/2006

Na een rustige aanloopperiode vlogen ze de deur uit en inmiddels zijn ze een collectors item, boordevol nuttige informatie.. Op free lance basis schrijft ze voor diverse hondenbladen en maakt vertalingen voor diverse kynologische publicaties.

 


 

 

dobermann 

 

****

Login Form